Monday, December 17, 2012

Android neemt voorsprong in de markt

symbian os

Android neemt voorsprong in de markt

Google heeft Android is een stap voorwaarts gezet in de oorlog van smartphone platformen die groeit in een snel tempo. Het heeft weggerukt marktaandeel van RIM en Nokia's Symbian OS, in tegenstelling tot de populaire mythe van inhalen aandeel van Apple's iOS. De grootste verliezer van het marktaandeel is Symbian, die heeft ongeveer 14% verloren in een jaar met slechts ongeveer 2,6% van de aandelen volgens de meest recente statistieken, terwijl RIM heeft verloren ongeveer 5,7% in dezelfde periode, en iOS heeft verloren 1% van de gebruikers . Nou iOS en Android kan niet worden aangeduid als concurrenten, omdat ze gericht zijn een ander klantenbestand wanneer de prijzen worden vergeleken. Toch kan worden gezegd te hebben voorsprong in de markt wanneer de cijfers worden vergeleken.

Een van de belangrijkste redenen voor de populariteit van het Android is dat het besturingssysteem op basis van Linux die is zeer veilig en de user interface die is aantrekkelijk voor gebruikers heeft. Het heeft ook speciale Dalvik virtuele machine ontwikkeld voor de integratie. Een van het feit dat niet bekend is bij velen is dat Google heeft Linux geholpen bij het maken van OS voor smartphones en tablet computers op basis van Linux OS tijdens het onderzoek voor Android ontwikkeling. Door de eigenschap van open source is beschikbaar goedkoop fabrikanten. Software toepassingen op basis van Android zijn beschikbaar voor download op winkels zoals Google Play en websites van derden, zoals Amazon.

De vier types van Android applicaties zijn: activiteit, diensten en content provider. Laten we eens kijken naar elk van hen.

Activiteit: Het is het meest zichtbare deel van de toepassing. Het presenteert UI om een ??applicatie die bekend staat als uitzicht. Het geeft uitvoering aan verschillende UI-elementen, zoals tekstvak, etiketten, etc. Toepassing van de ene activiteit naar de andere met behulp van methode die bekend staat als startActivity ()

Diensten: Net als andere multitasken uitzoeken domeinen, zijn er toepassingen die "uit het oog", dat verschillende verplichtingen na te komen. Het roept de bovengenoemde soorten van toepassingen "diensten." De service is een Android-vordering die geen gebruikersinterface heeft. De ontvanger is een bepaling op te nemen die beroep doet om te verwerken doelen krijgt. Net als de service, een begunstigde niet, in standaard repeteren, hebben een UI-component. Verzamelaars zijn gewoonlijk dienst in het AndroidManifest.xml index.

Content Provider: De Content Provider is de android mechanisme voor data-store abstractie.

Android is vernoemd naar de oorspronkelijke ontwikkelaar voordat het werd gekocht door Google. Google onthulde Android met Open Handset Alliance, dat is open standaarden voor mobiele apparaten in 2007. Het heeft ongeveer 7 miljoen apps als op okt 2012 en ongeveer 25 miljard apps zijn gedownload door gebruikers wereldwijd.

No comments:

Post a Comment