Monday, December 31, 2012

Android 3.0 tabletten in 2011

Android 3.0 tabletten in 2011

Eerder deze maand, Google onthulde een aanstaande Motorola tablet, een potentiële concurrent van de iPad, die waarschijnlijk zal worden aangedreven door een processor krachtiger dan Apples A4. De tablet zal draaien het Android 3.0 (Honeycomb?) OS, die volledig is geoptimaliseerd voor tablets.

De gebruikersinterface is ook enigszins uniek voor een tablet, de Motorola tablet geen fysieke knop voorzien. In tegenstelling tot de iPad, die een enkele fysieke home-knop gebruikt, zal de Motorola tablet te gebruiken virtuele knoppen die zich kan aanpassen als het apparaat wordt gedraaid. Helaas, Rubin was niet al te aanstaande over de technische specificaties en hij alleen liet doorschemeren dat de tablet wont gepland voor een tijdje. De tablet zal gebruik maken van een onbevestigd Nvidia-processor, maar als de Motorola tablet maakt gebruik van de dual-core Tegra 250, zal het sterker dan de iPad in termen van ruw vermogen en 3D grafische prestaties. De Tegra 250 sport dubbele ARM Cortex A9 cores die kan draaien voor tot 1 GHz per stuk. Het platform ondersteunt ofwel 512 of 1 GB geheugen.

Acer, in de andere hand, heeft uitgesteld zijn Android-tablet. Op het eerste, het plan om een ??2.x Android te wijzigen om te werken aan de tablet. Uiteraard is de beslissing om de release uit te stellen ten gunste van de Honeycomb is een goed idee als de nieuwe Android-versie volledig is geoptimaliseerd voor gebruik op een tablet. De optie om te wachten op Honeycomb zal ook bespaart Acer veel hoofdpijn en gedoe, omdat het omzetten van een smartphone OS te draaien op een tablet misschien niet een eenvoudige zaak. Helaas, het zal ook betekenen dat Acers tablet zal zijn voorsprong te verliezen bij de invoering van een Android-tablet.

Motorola en Acer zijn niet de enige fabrikanten om Android 3.0 tabletten geven. De verwachting is dat een hele hoop van Honeycomb tabletten zal fysiek worden tentoongesteld op de CES 2011, zelfs dus we moeten een aantal tabletten dat ook zal draaien de mindere Android 2.3 Gingerbread verwachten.

Android 3.0 zal niet alleen beschikbaar zijn op tabletten, hebben sommige fabrikanten aangekondigd de komende Android 3.0 smartphones. De Samsung Galaxy S2 wordt verwacht dat Honeycomb hebben als besturingssysteem, terwijl Google zal ook los Nexus Two die gebruik maakt van Honeycomb. De PSP Phone kan ook worden aangedreven door Android 3.0. Details over de Android 3.0 zelf zijn nog weinig voor, maar het is veilig om te veronderstellen dat de Honingraat zal worden ontwikkeld op het Android 2.3-platform, samen met verbeteringen die emuleren sommige functies gevonden in Appels iOS 4.2.

No comments:

Post a Comment