Wednesday, May 29, 2013

Beveiligingstips voor Android gebaseerde smartphones

Beveiligingstips voor Android gebaseerde smartphones

Smartphones zijn een deel van het dagelijks leven geworden. Smartphones worden gebruikt voor meerdere doeleinden van het werk en het bedrijfsleven om entertainment en winkels. Google's open source besturingssysteem - Android wordt beschouwd als de meest geprefereerde mobiele OS in de smartphone-industrie te zijn. Android is naar verluidt een marktaandeel van ongeveer 50,9% hebben in het laatste kwartaal van 2011, wat neerkomt op de verkoop van ongeveer 75.900.000 smartphones.

Android-gebaseerde apparaten bieden technologisch geavanceerde mogelijkheden waarvoor het is geliefd bij de consument. Android OS geeft de ontwikkelaars de flexibiliteit om hun eigen innovatieve toepassingen te creëren en te ontwerpen. Google maakt veel gratis applicaties beschikbaar, die potentiële gevaren voor degenen die proberen en te testen allerlei uiteenlopende applicaties op hun smartphones creëert. Omdat Android is een open source besturingssysteem, zijn er vele android apps beschikbaar om te downloaden in de markt. Dit heeft ernstige risico's van cybercriminaliteit en hacking verhoogd.

Hier zijn een paar tips om je Android-gebaseerde toestel veilig te houden -

Smartphone's Beveiliging Kenmerken: De belangrijkste manier om de telefoon veilig te houden is om de beveiligingsfuncties die worden aangeboden door het apparaat te gebruiken. Gebruikers moeten de locatie en beveiligingsinstellingen configureren om de telefoon te houden van het vallen in verkeerde handen. Toetsaanslag patroon, wachtwoord slot optie, en vingerafdruk slot optie zijn te vinden in de meeste Android-gebaseerde apparaten. Maken goed gebruik van deze functies is noodzakelijk om elke vorm van misbruik te voorkomen.

Mobile Security Application: Het is goed om te investeren in een anti-virus applicatie. Mobiele beveiliging apps bescherming van de persoonlijke gegevens, met inbegrip van alle mobiele transacties. Het ook effectief blokkeert de toegang tot kwaadaardige koppelingen en beschermt de smartphone van malware.

Wi-Fi-instellingen: Het is noodzakelijk om te vermijden dat een toegang tot onbeveiligd Wi-Fi-connectiviteit. Met behulp van het internet van een vrije en open source kan vele risico's. Open draadloze netwerken kan een ernstige bedreiging vormen, zoals iedereen op dat zelfde netwerk kan eenvoudig toegang tot al uw vertrouwelijke gegevens in de android toestel hebben. Daarom is het belangrijk om de automatische draadloze verbinding af te houden.

Officiële App Store voor Android Apps: Het is raadzaam om android applicaties uit de officiële applicatie winkel te downloaden - Google Play, dan enige andere bron. Third-party app stores bieden wel een brede en aantrekkelijke collectie van android apps, maar het kan een ernstige bedreiging voor de veiligheid vormen. Terwijl een toepassing van onbekende bronnen downloaden, kan je onbewust downloaden van malware in je android toestel.

Toegang tot persoonsgegevens: Het is noodzakelijk om een ??beetje onderzoek te doen alvorens te beslissen om een ??applicatie te downloaden en te installeren. Gebleken is dat de kwaadaardige android apps meestal vragen voor de toegang tot gegevens die binnen de smartphone is opgeslagen. De gebruiker moet voorzichtig zijn terwijl deze toegang en cross-checken of de app daadwerkelijk dergelijke gegevens vereist.

No comments:

Post a Comment